Barnfotografering

Att fotografera barn är ofta roligt, men det är också mycket utmanande. Beroende på hur stora barnen är kanske man inte kan säga till dem att sitta på ett visst sätt eller liknande. Ett litet barn kan inte bli tillsagd att le så att man kan ta en bra bild. Som barnfotograf gäller det att vara flexibel och man måste våga skoja till det. Kanske kan man ha lite leksaker till hands som man leker lite med. Det kan också vara bra att sjunga lite sånger med mera för de minsta barnen. Då tycker de ofta att det är roligt att bli fotograferade och man kan få fram ett par leenden.

Barnet ensamt eller tillsammans med andra?

Många gånger kan det faktiskt vara lättare att fotografera ett ensamt barn än att fotografera det ihop med andra vuxna eller barn. Ett barn kan sysselsättas med lite trummor eller kanske med ett gosedjur. När det är flera personer som ska var med på en och samma bild gäller det att se till att alla syns. Alla ska titta in i kameran, ingen ska blunda och dessutom ska alla se glada ut. Ett litet barn som absolut inte kan komma till ro kan dock vara lite lättare att fotografera i mammas eller pappas famn eller knä.

Äldre barn

Lite äldre barn kan vara lättare att få att göra som man vill. Man kan ofta locka dem att sitta, eller kanske till att göra olika grimaser. Ett barn kan ofta ha lättare för att göra som det bli tillsagt om det kanske får en liten klubba, eller någon leksak när bilderna är tagna. Det kan vara svårare med till exempel spädbarn.