Ta vackra foton i din blomstrande trädgård

Om du har ett intresse för både fotografering och trädgårdsodling kan du med fördel kombinera dessa. När detta skrivs är det fortfarande vinter, men så fort vårsolen börjat smälta bort snön brukar de flesta blommorna kika fram. Snödroppar (Galanthus) är en av de blommor som brukar vara först upp ur jorden när vårsolens strålar värmer.

Du kan i god tid innan vårens ankomst beställa fröer och lökar på https://flo-rea.com/ för att vara redo när det är dags att plantera. Vissa lökar ska som bekant sättas i jorden redan under hösten. På https://flo-rea.com/ hittar du även grönsaksfröer, så du kan odla egna morötter eller kanske en krispig sallad som du kan plocka dagsfärsk till lunchen under sommaren.

Solrosen är en riktig klassiker

En klassiker som även gör sig vacker på foton är solrosen. Det går att använda solrosfrön från en vanlig fågelmatsblandning, om man vill komma billigt undan. För den som vill ha något mer unikt säljer https://flo-rea.com/ en ny solrossort (Helianthus annuus) med vita kronblad.

Solrosen är även en uppskattad växt för barn att plantera, då den växer fort och kan bli rejält hög. Inte sällan blir solrosor över två meter höga och den stora gula blomman högst upp lockar tills sig många bin och humlor.

Fånga det lilla på bild

För de mindre blommorna kanske makrofotografering lämpar sig bättre, i synnerhet om du vill få med en söt humla eller blomfluga på samma bild. Du kan experimentera med olika vinklar, ljusförhållanden och slutartider för att hitta det önskade resultatet. Särskilt vackra foton brukar det bli under den så kallade gyllene timmen. Det vill säga den tid på dygnet då solen är på väg upp eller ner, vilket gör solljuset mjukare med en gyllengul färgton. De vackraste fotona kan du sedan skriva ut på fotopapper, rama in och sätta upp på väggen där hemma.