Bra kamerahus

För en fotograf är det viktigt att ha ett bra kamerahus. Det ska vara pålitligt och man ska veta hur det fungerar. Till en början kan det ofta räcka med en kamera men om man tittar på fotografer hos Aftonbladet eller andra tidningar kan man snabbt se att de har flera olika kamerahus runt halsen när de är på uppdrag. Det handlar helt enkelt om att de snabbt ska kunna byta mellan olika objektiv och om en kamera går sönder har de alltid en annan i reserv.

Att tänka på

Många väljer ett kamerahus efter hur många megapixlar de kan fotografera i. Det är dock inte det enda man behöver tänka på. Man kan många gånger klara sig lika bra med en kamera av lite sämre mått så länge man verkligen kan hantera den. Att köpa en värstingkamera för att sedan bara använda sig av läget auto gör sällan att man kan ta några bra bilder. De bästa fotona får den fotograf som har lagt flera timmar på att lära sig alla funktioner hos kameran och som också ser till att sköta om den på rätt sätt mellan de olika uppdragen.

Sköta kamerahuset

Ett kamerahus kostar ofta en del i inköp och om det inte fungerar, då har man ingen kamera. Men hur ska man sköta om ett kamerahus? Det viktigaste är att undvika att slå i eller tappa det. Man bör också se till att det inte skadas av regn eller fukt. En vattentät kameraväska är bra att ha och om man fotograferar mycket utomhus kan det vara klokt att köpa in ett vattentätt hus till kameran. Det kan också vara bra att lämna kameran på service då och då.