Ställen att fotografera hästar på

Man kan finna hästar lite överallt. Det går ofta också att fotografera dem utan att man behöver gå speciellt nära dem. Man kan till exempel finna hästar i hagar och då kan man ta bilder på dem utanför staketet. Det finns också en hel del olika hästtävlingar man kan fotografera på. Det finns inte något krav på att man ska känna någon, eller alls vara intresserad av hästar för att man ska kunna fotografera på de här platserna.

Varför bör man fotografera på olika platser

Det kan finnas flera anledningar till att man väljer att fotografera på olika platser. En bra fotograf behöver lära sig att använda sin utrustning och då kan det vara bra att göra det i olika situationer. Om man bara fotograferar samma motiv, på samma plats och i samma ljus kommer man inte att lära sig något egentligen. När man däremot utmanar sig själv mer och mer kommer man också att se vad utrustningen klarar av.

Att tänka på när man fotograferar okända hästar

Om man fotograferar okända hästar kan det vara bra att tänka på att de kan vara rädda för kameror, blixtar och rent av för främmande människor. Hästar kan reagera mycket olika. Om man är vid en hage kan det också vara smart att inte gå innanför staketet om man inte känner hästarna väl och har lov att gå in i hagen. En person som går in i en hage med massor av okända hästar hamnar snabbt i underläge.