Använd återbruk till fotografering

Om du söker efter nya sätt att ha en hållbar livsstil och är fotograf finns det flera sätt att göra det på. Bland annat kan du använda gamla saker till din fotografering. I det här inlägget får du tips på hur du kan använda återbruk till fotograferingen.

Golv

Om du är i full gång med att byta ditt golv och har anlitat någon att hjälpa dig med din golvläggning kan du använda ditt gamla golv till fotografering. Tycker du om att fotografera stilleben är gammalt golv något du kan använda dig utav för att få snygga bilder där bakgrunden har lite patina. Golv ger bilden en bra textur och fungerar bra som fotobakgrund. Så innan du slänger golvet, se till att spara delar av det och använd det i din fotografering.

Textil

En annan sak som är användbart till fotografering är textil. Textiler går att använda som fotobakgrund eller som en dekoration i din bild. Du kan använda dina gamla tyger till en hel del. Om du inte har gamla tyger och textiler hemma du kan vända dig till second hand-butiker som är riktiga guldgruvor när det kommer till att köpa gamla textiler till ett billigt pris. Du kan också använda tyg till att sy kläder och låta en modell visa dina sydda kläder på en fotografering.

Prylar

Att använda gamla prylar till fotografering är snyggt oavsett om du fotograferar porträtt och använder prylarna som dekoration eller om du fotograferar stilleben. Istället för att rensa bort gamla prylar kan du försöka se dess potential. Du kan också gå till din närmsta second hand-butik och hålla ögonen öppna för gamla prylar som skulle göra sig snygga på bild. Om du tycker om att fotografera stilleben är det väldigt populärt att använda äldre prylar från second hand. Allt ifrån gamla skärbrädor till saxar till gamla böcker. Något annat som är väldigt fint att använda i fotograferingar är gamla kameror. Trots att kameran inte längre fungerar att fotografera med är det snyggt att låta en modell posera med en kamera eller använda den som en dekoration till ett stilleben.

Kläder

Ska du fotografera dig själv eller din modell med ett särskilt tema kan det vara en bra idé att återanvända gamla kläder. Om du till exempel ska fotografera med 90-tals tema funkar det utmärkt att ta fram dina bästa kläder du använde på 90-talet. Även här kan du gå till en second hand-butik och se vad de har för kläder. Second hand-kläder kanske man vanligen inte har på sig till vardags men de kan göra sig snygga på bild.