Välj rätt design och foton till din webbplats

Det råder ingen tvekan om att människor påverkas starkt av visuella intryck. En enda bild kan väcka mycket känslor och ett exempel är inom reklam där bilden haft enorm betydelse sedan branschens begynnelse. Samma sak gäller på internet där webbplatsers bilder antingen kan förstärka eller försvaga budskapet. Genom att välja rätt bilder till din väldesignade webbplats ökar du trafiken på webbplatsen.

Designa först och lägg till bilder sen

Att välja bild till en webbplats är svårare än vad de flesta tror. I själva verket är det en konst som handlar om att experimentera och ta hänsyn till målgruppens behov. Du bör först och främst ha en webbplats där designen är klar för att veta vilka bilder som passar bäst in. Den goda nyheten är att du har designbyrån Klingit som är väl medvetna om behovet av kvalitetsdesign i toppklass. Kvalitetsdesign blir nämligen allt viktigare i den hårda konkurrensen om att locka kunder på webben.

Klingit erbjuder följande tjänster som kan optimera trafiken på din webbplats:

  • Branding.
  • Grafisk design.
  • Grafisk formgivning.
  • Social media marketing.
  • UX-design.
  • Webbdesign.

Den främsta anledningen till att anlita Klingit är deras designers i världsklass som blivit handplockade över hela världen. Detta säkerställer att din webbplats design och grafisk profil tas till nästa nivå och hamnar i toppklass. En annan anledning till att överväga Klingit är att du sparar tid och pengar eftersom deras processer är snabbare än konkurrenters. Så vänta inte, ta kontakt med denna designbyrå idag via deras kontaktformulär online!

Tips på hur du väljer bilder

När du väl har din webbplats designad kan du börja kika på bilder till den. Du bör så långt det går välja en bild som förstärker budskapet du vill förmedla. Till din hjälp tar du hänsyn till webbplatsens olika designelement som layout, former, färger och stil för att få den att bli så enhetlig som möjligt. Förutom det här är det viktigt att välja bilder baserat på vilka känslor du vill framkalla. Människor fattar oftast beslut baserat på känslor och använder sedan logik för att rättfärdiga beslutet. Så var uppmärksam på de känslor du försöker framkalla när du väljer ut bilder till webbplatsen. Om din webbplats handlar om underhållning och dataspel, så kommer kanske inte en allvarlig person med kostym passa bra.