Att starta en fotostudio

Med ett foto kan man föreviga ett minne. Det kan vara ett speciellt tillfälle eller speciell händelse man vill minnas för resten av livet. Genom att ta foton vid speciella tillfällen dokumenteras våra liv. Det kan vara allt från en trevlig middag till fina minnen som bröllop, dop, födelsedagar och annat.

[IMAGE=cwqXwKfAW53Y.jpg]

Att jobba som fotograf är roligt, spännande och händelserikt. Man får vara med att föreviga vackra stunder i andra människors liv. Många böjar att fotografera som en hobby men när de inser vilket underbart yrke det är, blir det till slut ett fast arbete. Det är inte lätt att starta en fotostudio, som de flesta drömmer om, men det finns lite genvägar som kan hjälpa en på traven. Den svåraste delen med att starta en fotostudio kan vara det finansiella. Antingen får man ha tålamod att spara sina pengar eller kanske ta ett lån. Genom ett företagslån med en låg ränta kan man snabbare nå sina mål och genom att hitta ett lån med en låg ränta kan man minska kostnaderna.

När man har klarat av det finansiella finns det även lite andra saker att ha i åtanke när man ska sätta igång. Det gäller att ha en lokal med ett bra läge, marknadsföra sig och se till att man syns. Att ha kunder sedan tidigare, innan man sätter igång kan vara till stor fördel. Sedan gäller det även att skaffa rätt utrustning och sätta igång. Ett bra tips i början av uppstarten kan vara att bjuda på lite trevliga erbjudanden!

Möbler och utrustning

När det äntligen blivit dags att göra drömmen till verklighet och starta igång med sin alldeles egna fotostudio finns det en del saker som behövs. Förutom att man behöver ha en riktigt bra kamera behöver man också lite andra tillbehör. Det är viktigt att ha rätt utrustning för att kunna ge så professionella resultat som möjligt då kvalitet är kvantitet.

För att kunna ta fina foton i sin studio måste det finnas en bra bakgrund att kunna använda sig av.

Som bakgrund till studion kan man använda sig av tygrulle eller en fondvägg. Tygrullarna kan vara bättre då man kan variera och byta färg beroende på tema.

Sedan behöver man också ha ett stativ till kameran och bra belysning. För en bra belysning bör man använda sig av fotolampor och kraftiga blixtar, detta ger professionella resultat. För att kunna ta så professionella och vackra bilder som möjligt kan det även vara bra att använda sig av skärmar och ljusmätare. Skärmarna hjälper till med reflektionen av ljuset från blixten och fotolamporna mot det/den som ska fotograferas. Och en ljusmätare gör precis som den låter, den mäter ljuset för att få det så perfekt som möjligt, vilket ger ännu finare resultat.