Ge bort foton

Ett fotografi kan bli en av de finaste presenterna som du kan ge en annan person, och om det är du som tagit den blir den ännu mer personlig. Det kan vara en bild på en älskad vän eller släkting, husdjuren, en härlig bild från semestern eller vackert konstfoto.

Många fotografer blir anlitade att ta porträtt som är ämnade som presenter. Modellerna är många och varierade: en ny familjemedlem vars bild ska skickas till mor- eller farföräldrarna, ett sexigt foto åt maken eller ett spexigt kort åt kompisarna. Oavsett om det är du som är modellen eller fotografen så kan du hitta snygga ramar att komplettera bilden med och sedan har du en av de bästa presenterna som någon kan få.

Kollage och kul idéer

Klassiska foto-presenter är bröllopsbilder, porträtt och julkort men du kan också ge bort fina kollagekort eller bilder i scrapbook-stil. Du kan också göra fotona konstnärliga och fantasifulla genom att använda bildbehandlingsprogram och förstärka kontrasten och färgen, manipulera bakgrunden eller att göra kul montage. Extra snyggt blir det om du ramar in ett flertal foton mot en viss färg, till exempel barnbilder mot pastellfärger eller svartvita foton mot grått.

Genom att använda din egen kreativitet så avspeglas din personlighet i presenterna du ger, och då en bild säger mer än tusen ord är den en fantastisk gåva.