Ta spännande foton med hjälp av speglar

Det finns många olika hjälpmedel som du kan använda dig av för att skapa roliga, annorlunda och spännande fotografier. Ett sådant hjälpmedel är speglar i olika format.

Här hittar du ett stort utbud av speglar i olika geometriska former, designer och tonade glas. De passar lika bra som dekoration i ditt hem som för att användas som rekvisita och hjälpmedel vid fotograferingar. För att skapa roliga effekter i dina fotografier kan du fotografera ditt motiv genom spegeln eller varför inte ta ett foto av någon som speglar sig. Speglar kan användas för att framkalla multipla reflektioner av ett och samma motiv eller för att få hela eller delar av personer att försvinna. Lek med vinklar och reflektioner kan skapa riktigt häftiga effekter. Speglar är därför ett mycket användbart och billigt sätt att manipulera dina fotografier och ge dem en extra dimension.

Fånga reflektionen

Du måste naturligtvis inte ha regelrätta speglar för att skapa eller hitta vackra reflektioner som gör sig bra på foto. Dessa speglingar kan hittas överallt i olika föremål, såsom kristaller, metaller och vattenansamlingar i olika former. Det är en utmaning att lyckas fånga dessa reflektioner men när du lyckas kommer det att vara så väl värt det.

Fler tips på hur du fångar den perfekta bilden kan du hitta här. Kort sammanfattat kan det sägas att för att få till bra bilder gäller det att tänka lite okonventionellt och utnyttja de föremål och hjälpmedel som finns i ens omedelbara närhet. Det kan låta klyschigt men det är endast fantasin som sätter gränser!